Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı ekseriyetle 60 dakika, B klası bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında esrar ve alevlerin özge alanlara yayılmasını önlemek için mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.
Yangın merdiveni kapısı kullanımında özen edilmesi gereken uzuv bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem medarımaişetlevinin yitirilmemesi kucakin hem de merdivenin yalnızca amacı bağırsakin kullanılabilmesi sinein bu unsura nazarıitibar edilmelidir.
Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin haza şekilde adına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.
Yangın kapıları tasarruf vadiına için, rengine bakarak ya da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok sık kullanılan benzer sınıflandırması adidaki gibidir
Bu nedenle daha erdemli bir fiyata sahip olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın sırasında esirgeme sağlamlamaz ve bu nedenle daha bağan bir fiyata sahiptir.
Göksu Kapı olarak Yangın Bapsı imalat sürecinde en birinci sınıf mekanizmaları kullanarak bapnın monte edildiği projeyi emin ve esenlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.
Yangın kapısı ile mecmu olacak şekilde kullanılan yangın merdivenleri yangına karşı kızılınacak önlemlerden biridir. Binada kâin kişilerin endamsız müddet içinde autarı çıharemlmasını sağlayan bu merdivenler aynı zamanda öteki natürel afetler evet da zararlı durumlara karşı da boşaltma gestaltlmasını sağlar.
Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakarak değemekebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.
Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı midein insanların dumandan zehirlenmesine mânia olan evgin gidiş kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Merdiveni Kapısı Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse mecmu kargaşa olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.
Allıkışveriş merkezi, beyaz perde, ekol, şifahane kabilinden kombine yaşam alanlarında yangın kapısı kullanımı güvenliği arttırır. Apartmanlar, üretimlik, otel kabilinden binalarda da müstacel çıkış kapıları yangın çabucak kullanılır ve toplanmış tahliyeleri kolaylaştırır. Yangın kapılarının bir özelliği ise zelzele kabil durumlarda kilitlenmemesidir. İçeriden açılabilen yangın kapıları dışarıdan açılamadığından hırsızlara karşı caydırıcıdır.
Düzen odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının üstı rabıta otomasyon sistemlerine mutabık aksesuarlarla donatılmıştır. Dizge odası yangın bapları camlı kabil.
Yangın gibi müstacel durumlarda içeriden hafif bir yangın kapısı dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi normal durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma gerelti olmayan bu kilitler yalnızca yangının aksi etkilerini ciğereriye hapseder.
Yangın Merdiveni Bapsı Nite Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanoğluın bir muhatara takkadak kolay ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını katkısızlayacak dokumada Yangın Kapısı olmalıdır.